Cara Stabilkan Bacaan Tekanan Darah Tinggi Dan Kolestrol Lemak

By Huwaida - Mac 28, 2018

Lebih 2,800,000 rakyat Malaysia  mempunyai tekanan darah tinggi. Malangnya 80% tidak menyedarinya. Ia merupakan pembunuh No.1 di Malaysia (Persatuan Hipertensi Malaysia, 16 Sept 2008)
Kira-kira 4.8 juta orang atau 43 peratus daripada rakyat Malaysia yang berusia 30 tahun ke atas menghidapi hipertensi (darah tinggi) (The National Health and Morbidity Survey, Jan 2010).

Sudah menjadi kebiasaan masyarakat, mengetahui kenalan mereka mempunyai tekanan darah tinggi adalah perkara biasa dek kerana terlalu ramainya orang yang memiliki masalah tersebut. Sehinggakan jika kita bertanya jiran sebelah rumah pun, salah seorang dari anggota keluarga mereka pasti ada yang menghidap tekanan darah tinggi.

Jadi, saya akan cuba kongsikan kisah Wan Zainab Wan Muhammad di mana emaknya dapat stabilkan bacaan tekanan darah tinggi dan kolesterol setelah mencuba produk Shaklee.


Assalamualaikum. Saya Wan Zainab bt Wan Muhammad. Saya ingin ceritakan Shaklee Effect ibu saya.
.
Emak saya mengalami masalah darah tinggi dan masalah ini sudah lama dialami beliau. Kesihatan beliau sering terganggu.
.
Emak saya seorang surirumah sepenuh masa dan mempunyai 11 orang anak. Sekarang adalah waktu rehat beliau, memandangkan anak2 sudah besar.
.
Beliau kerap demam, sakit kepala dan sakit-sakit badan. Emak saya seorang yang anti kepada perubatan moden. Jika demam atau tak sihat, beliau akan ke perubatan alternatif.
.
Sehingga satu hari, beliau sangat sakit kepala walaupun dah ambil ubat perubatan alternatif. Lalu, kami anak-anak menyuruh ibu ke klinik biasa berjumpa doktor.
.
Alangkah terperanjatnya, tekanan darah emak sangat tinggi. Doktor bekalkan ubat darah tinggi. Kolestrol beliau juga tinggi.
.
Lalu saya sarankan emak amalkan Vivix disamping amalkan ubat yang doktor beri. Selepas 6 bulan, beliau buat ujian darah sekali lagi.
.
Alhamdulillah, result ujian darah emak sangat bagus. Bacaan kolestrol turun dan bacaan darah pun turun. Beliau mula amalkan makanan sihat dan jaga kesihatan sungguh-sungguh.
.
Selepas itu, beliau stop vivix. Sebab dah rasa lebih baik. Tapi beliau silap, bila buat ujian darah untuk next appoinment, result kolestrol naik semula. Walaupun dah makan makanan sihat, tapi ianya tak membantu.
.
Emak mahu amalkan vivix semula dan juga Pyhtocol ST untuk masalah kolestrol beliau. Alhamdulillah, sekarang dah 2 botol Vivix beliau amalkan. Emak semakin sihat dan tiada sakit kepala lagi.
.
Saya sangat bersyukur kerana emak kembali sihat. Terima Kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Jika anda yang nak stabilkan bacaan tekanan darah tinggi, dan kolesterol lemak, terus hubungi saya seperti nombor di bawah:

Huwaida (ID 1185048)

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan