Pulihkan Semula Kulit Tangan dan Kaki yang Kasar

By Huwaida - Januari 31, 2018

Mempunyai kulit tangan dan kaki yang kasar pada usia yang terlalu muda pasti akan menggusarkan hati para wanita. Setiap wanita pasti mahu menjaga penampilan diri sama ada untuk diri sendiri atau suami. Jadi, bagi wanita atau lelaki yang ingin memulihkan semula kulit tangan dan kaki yang kasar, anda boleh membaca dan mengamalkan apa yang saudari Rossiamahaty Saharudin cuba kongsikan.


Saya seorang suri rumah tangga sepenuh masa berumur 34 tahun. Bila dah kata suri rumah dah tentulah saya orangnya yg pusing 1 rumah ke depan ke belakang ke atas dan ke bawah untuk memastikan 1 rumah bersih tanpa habuk pun.

Sampailah saya sedar tapak kaki saya mula merekah, kasar dan tajam. Ada yang sampai terkoyak kulit, nak pijak lantai pun sakit ya amat.

Balik kampung mengeluh pada adik masalah tapak kaki saya sampai kadang jadi malu dengan suami sebab kaki selalu bergesel dengan kaki dia masa tidur. Adik mula cadangkan saya untuk cuba vitamin C dari Shaklee sebab dia juga mengamalkannya masa tu.

Lepas 2 bulan pengambilan VIT C dengan konsisten tapak kaki beransur pulih, lebih lembut,tidak koyak & yang lebih penting sudah hilang tajam-tajamnya. Begitu juga dengan tapak tangan saya sudah lembut tak kasar macam dulu lagi sedangkan saya masih membasuh pinggan masih membasuh baju-baju kotor & pegang sabun.

Lebih teruja bila kulit muka juga berubah jadi lembab-lembab. Untuk pengetahuan semua,dulu saya adalah pengguna tegar krim malam. Saya mesti sapu krim malam sebelum tidur sebab saya ada masalah muka beruam-ruam kecil. Hanya krim malam sahaja yang bantu saya sejak dulu.Tapi semenjak saya makan VIT C, saya jugak tinggalkan rutin menyapu krim malam sebab sebenarnya rimas nak tidur dengan krim duk ada kat muka(panas-muka berpeluh).

Alhamdulillah siapa sangka VIT C mampu membantu saya atasi masalah kulit muka juga. Tiada lagi ruam-ruam kecil, jerawat pun segan nak naik waima ketika datang bulan sekalipun. Memang tak menyesal la beli VIT C ni,kulit lembut dari muka sampai tapak kaki.
Sebotol boleh tahan sampai 6 bulan sebab saya cuma mengamalkan sebiji sehari sahaja. Lebih menjimatkan sebab saya tak perlu lagi buang duit untuk beli krim-krim malam hanya untuk mencantikkan muka. Sebotol VIT C untuk seluruh badan, penjimatan berbaloi dari SHAKLEE. Alhamdulillah, terima kasih SHAKLEE.
Bagi mereka yang mempunyai masalah yang sama seperti di atas, bolehlah wasap saya di talian 011-16019649 untuk info lanjut.

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan